Kultúra, hagyomány, közösség

Helyi termék régiók

Hazai kis léptékű, háztáji gazdaságok, helyi termelők, kézműves élelmiszer előállítok, termelői piacok és boltok, régiók szerint. Ismerd meg a közeledben lévő helyi gazdaságokat és vásárolj szezonális, egészséges hazai élelmiszereket.

Helyi gazdaságok

Észak-Magyarország

A régió főbb vonzerejét, természeti értékei nyújtják. Itt található a  méltán kedvelt Aggteleki Nemzeti Park és a szintén világörökség listáján szereplő Tokaji Történelmi Borvidék. A régió gyöngyszeme hazánk legszebb barokk városa, Eger és a kedvelt üdülőövezet, a Tisza-tó. De nem feledkezhetünk el, Nógrád  színes palóc hagyományáról.

Helyi gazdaságok

Észak-Alföld

Az Észak-Alföldi régió helyi sztárjai a nagy múltú debreceni kolbász és az aromás szatmári szilvapálinka. De a térség híres még a kiváló minőségű burgonyájáról, a nyírségi zamatos almájáról és a sok finom édesség alapját adó mézéről.

Helyi gazdaságok

Közép-Dunántúl

Komárom-Esztergom, Fejér és Veszprém megye alkotja. Gazdag történelmi múlttal és pezsgő jennel, színes helyi termék kínálattal büszkélkedhet. 

Helyi gazdaságok

Nyugat-Dunántúl

A kiváló borok mellett, a térség számtalan helyi termék specialitással büszkélkedhet. Az őrségi tökből és “fekete-aranynak” becézett szelídgesztenyéből készült finomságokat mindenképp ki kell próbálni 

Helyi gazdaságok

Közép-Magyarország

Az Észak-Alföldi régió helyi sztárjai a nagy múltú debreceni kolbász és az aromás szatmári szilvapálinka. De a térség híres még a kiváló minőségű burgonyájáról, a nyírségi zamatos almájáról és a sok finom édesség alapját adó mézéről.

Helyi gazdaságok

Dél-Dunántúl

Baranya, Tolna és Somogy megye alkotja. A legfőbb látnivalója természetesen, a világörökség rését képező Pécs. Legjelentősebb hagyományőrző eseménye, a mohácsi busójárás. 

Helyi gazdaságok

Dél-Alföld

Bács-Kiskun, Csongrád és Békés hármasa alkotja, a mezőgazdasági és természeti kincsekben gazdag Dél-Alföldi régiót. Ki ne ismerné a makói hagymát, a békési mézédes görögdinnyét, a szegedi pirospaprikát. De említhetnénk még a gyulai kolbászt vagy a Szegedet átszelő Tisza halaiból készült híres halászlét is. Gasztrofesztiválokban is gazdag a vidék: itt rendezik évente a Nemzetközi Hagymafesztivált és a húsimádók nagy örömére a Csabai Kolbászfesztivált.

Segítesz?

Az EgyünkHelyit oldal célja, hogy összegyűjtse a hazai kézműves termelőket, manufaktúrákat, hogy mi vásárlók minél több hazai élelmiszert fogyaszthassunk

Szerezz több vevőt
háztáji, kézműves portékádnak!

Kérlek, szánj pár percet a Termelői Adatlapod kitöltésére, és kerülj fel az országos  Termelői Térképre és Piactérre.

Köszönjük!