Küldetésünk

Fogyasszunk hazai, termelői élelmiszereket

Vásárlóként

Miben segít az EgyünkHelyit portál?

Igaz, a helyi friss termelői élelmiszerek beszerzése nehézkesebb mint végiggurítani a bevásárlókocsit egy szupermarketben és leemelni a polcról az árukat, de megéri!.

A kistermelők általában csak a helyi termelői piacokon árulják portékáikat, bár egyre többen nyitottak  más értékesítési csatornákra is, pl. sokan részt vesznek “doboz”, “bevásárlóközösségi” programokban, de az egyes termékek felkutatása mégsem olyan egyszerű.  Oldalunk éppen ebben szeretne segíteni. Folyamatosan kutatjuk a kistermelőket, helyi gazdákat, sokukkal személyesen is találkozunk, hogy minél több termelőt, piacot és boltot meg tudjunk jeleníteni a térképes keresőnkben. Igyekszünk összegyűjteni minden hasznos információt, hogy megkönnyíthessük a remek hazai, helyben termelt egészséges élelmiszerek vásárlását. .

Fedezd fel a helyi termelőket

Térképes kereső segítségével könnyedén megtalálhatod a hozzád legközelebb lévő helyi termelőket,  hogy akár közvetlenül is fel vehesd velük a kapcsolatot.

Térképes kereső keyboard_arrow_right

Vásárolj szezonális helyi termékeket

Összegyűjtöttük a helyi termelői piacokat, termelői boltokat és bevásárlóközösségeket, hogy könnyebben hozzájuss kedvenc kisüzemi termelői finomságaidhoz.

Piacok és Boltok keyboard_arrow_right

Csatlakozz Vásárlói Közösségekhez

Segítünk rátalálni a helyi vásárlói közösségek, doboz rendszereket működtető közösségekre.

Vásárlói közösségek keyboard_arrow_right

Értesülj a közelgő eseményekről

Folyamatosan kutatjuk a helyi fesztiválokat, eseményeket, hogy még időben értesülhetsz róluk. Bulizz és add át magad a kulináris élvezeteknek.

Események keyboard_arrow_right

Szeretnél még több friss, hazai élelmiszert vásárolni?

Csatlakozz az EgyünkHelyit közösséghez, hogy gyorsan és egyszerűen rátalálj a közeledben lévő termelőkre, háztáji és  kézműves gazdálkodókra. 

Helyi termék térkép

A portálunkon sokféle szempont szerint kereshetsz: a térképes kereső segítségével könnyedén megtalálhatod a hozzád legközelebb lévő termelőket, termelői piacokat és eseményeket. Próbáld ki most!

Miért érdemes helyi termelői élelmiszereket választani?

Egyre inkább előtérbe kerül az egészséges, helyben termesztett, ellenőrzött élelmiszer értéke. Fontos a kapcsolat a termelő és fogyasztó, a vidék és a város között. Egyre növekszik az igény a kisléptékű gazdaságban termesztett, friss, organikus élelmiszerek fogyasztására és nem is véletlenül. Hiszen a helyi élelmiszerek fogyasztása számos előnnyel jár, továbbá szorosan kapcsolódik  a környezettudatos gondolkodáshoz.

Minőség

A gazdák és vásárlók között kialakuló személyes kapcsolat, pozitívan hat magára termékre is, ösztönzi a gazdát a magas minőség fenntartására és a fejlődésre egyaránt.

Zamat

A napsütésben érett gyümölcs zamatát, a friss zöldség ropogósságát és illatát szinte össze sem lehet hasonlítani a hosszú kilométereket utazott és hónapokig raktározott, mesterségesen érlelt terményekével.

Frissesség

A helyben termesztett zöldségek és gyümölcsök hamarabb eljuthatnak az asztalunkra, így a szállítás és raktározás miatt, nem veszítenek zamatukból, hasznos beltartalmukból.

Környezettudatosság

A szállítással és csomagolóanyagok használatával járó negatív hatások, nem terhelik a környezetet.

Diverzitás

Törekvés az ökogazdálkodásra. Az őshonos fajták termesztésével, könnyebb csökkenteni a vegyszerek használatát, nagyüzemi fajtákhoz képest ellenállóbbak a betegségekkel szemben, úgymond edzettebbek a helyi viszonyok között.

Hagyomány

Fennmaradnak a helyi receptúrák, szakmai fortélyok, és őshonos növényfajták. "Minden helyi termékhez, tartozik egy helyi történet is".