A kert iránti rajongásom alapja, hogy édesanyámtól és a Nagyitól megtanultam, hogy a kert mindent megad, amire csak szükségünk van, de csak akkor, ha tisztelettel vagyunk iránta. Ebben a szellemiségben gondozzuk növényeinket.
A Nagyi küldte egy álmom, ami napról napra válik valóra. A nevem, Kocsis Anita, én vagyok a Nagyi szeretett unokája. A kertem, ahol gazdálkodom a Nagymamáméké volt, itt töltöttem gyerekkorom egy részét. Az élmény, ami elindított a befőzés és gazdálkodás útján az volt, hogy vegyszerallergiás vagyok, és a Nagyi kertjéből minden zöldséget és gyümölcsöt meg tudtam jóízűen enni.
A vegyszermentes kert mellett köteleztem el ezért magam. A lekvár és szörpkészítés régóta kedvenc kedvtelésem volt, mára már eladásra is készítek a gyümölcseimből szörpöket és lekvárokat. A portákáim között minden olyan megtalálható, ami egy hagyományos falusi kertben régen is előfordult. A zöldség és gyümölcs mellett egy baromfiudvar, füstölő kemence, kenyérsütő kemence és egy kis gombapince vannak a segítségemre.
Amit nyáron megtermelünk, azt feldolgozzuk és befőttként vagy aszalványként egész évben elérhető a kamránk polcairól. A szörpökből készítek mézes változatot a saját mézeinkkel. Családi vállalkozás vagyunk, hagyományos piacra nem termelünk, tulajdonképpen a saját szükségleteinket meghaladó mennyiséget szeretnénk megosztani azokkal, akik szeretik a vidék hangulatát és ízvilágát.
Büszkeségeim
Az 1/3 mézzel készült meggy, eper, zsálya, citromfű, zsályaszörpjeimre, a zellersóra, a birsalmakompótra, dinnyelekvárra, házi aszalt szilvámra és meggyemre, a kenyerekre és a névre szóló mézeskalácsokra.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Értékelés írása