Szerzői jog
Gabko Chili
Nagy Gábor (GaBko) közlekedésmérnök-közbeszerzési szakértő 2012-ben kezdett el különleges chilik tanulmányozásával és termesztésével foglalkozni és mára az egyik legjobb hazai gyakorlati szakértőjévé vált. Folyamatosan követve a világ chili-trendjeit és bővítve fajtaválasztékát, jelenleg 5 féle chilit termeszt, köztük Guinness-rekorder fajtaváltozatokat is. Jalapeño Tequila szósza 2017-ben a The Hot Pepper Awards-on két kategóriában is világbajnok lett!
Nagymarosi házuk kertjében és chili tanyáján összesen mintegy 1000 m2-en 1000 tő chilinek adnak helyet. A növények szabadon, az előnevelés időszakában részben fóliában növekednek. A termesztés során a chilik zöldségtápszert és virágzáskor egyszeri kártevő elleni permetezést kapnak, más beavatkozásra nincs szükség. A termést a nélkülözhetetlen védőfelszerelésbe öltözve Gábor saját maga dolgozza fel és csomagolja.
Legfontosabb termékei a kizárólag chilit és sót tartalmazó chilikrém, illetve az ecettel készített chiliszósz, de újabb termékek kifejlesztésén is dolgozik folyamatosan. Portékái honlapján megrendelhetőek, vagy szombatonként a Nagymarosi Piacon megvehetőek, de rendszeresen megjelenik különböző csípős és kevésbé csípős fesztiválokon is.
A megszállottság 2011 nyarán egy Habanero paprika elfogyasztásával kezdődött. Ekkor eldöntöttem, hogy szükségem van egy olyan termékre, amit fűszerként lehet használni, amivel nem sózom el az ételt, hanem kis mennyiségtől is elérem a kívánt hatást, megőrizve a chili valódi ízért és erejét, kizárólag természetesen, hozzáadott capsaicin kivonat és egyéb fölösleges adalék anyagok nélkül.
Nagymaros, Magyarország
Gabko Chili
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Értékelés írása