Szerzői jog
István Gazda Kézműves Kolbásza
Mészáros Gábor alias, István Gazda saját háztáji gazdaságából származó disznójából készíti, kézműves eljárással, csabai ízvilágú, adalékmentes kolbászait. Az István Gazda Kézműves Kolbásza, kizárólag friss, előzőnap vágott és csontozott magyar disznó húsából készül. A disznóhúst gondosan inazzák, zsiradékként az állat legértékesebb részét keverik. Ízvilág tekintetében sokat kísérleteztek, a csabai volt a kiindulópont, de ezt "továbbfejlesztve" sikerült egy igazán egyedi, különleges terméket létrehozniuk, amit elmondásuk szerint, a füstölés módja és az utóérlelés gondossága határoz meg leginkább. A füstölést tölgyfa fűrészporra, az érlelést pedig vályogházban (természetesen kontrollált pára é készüls hőmérséklet mellett) végzik, a paraszti hagyományoknak megfelelően. A kezdetektől kezdve arra törekednek, hogy egy állandó magas minőségű, ízletes, házias ízvilágú kolbászokat állítsanak elő. Nagytestű magyar disznóik lapockáját és tokaszalonnáját dolgozzák fel modern gépesítéssel ellátott kisüzemükben, szigorú felügyelet mellett, kiváló szakemberek segítségével.
A kolbászkészítésnél a fűszerezés kiemelkedő jelentőséggel bír, ezért is tartják fontosnak, hogy a hazai piacon fellelhető legjobb minőségű fűszereket használják: szegedi fűszerpaprikát, maroslelei frissen tisztított fokhagymát és frissen őrölt hazai fűszerköményt .
Eleinte kétféle kolbászt készítettek (csabai csemege és enyhén csípős) de a kínálat folyamatosan bővül. Mindenképp érdemes megkóstolni a Csemege és Ínyenc Vastagkolbászt, a Mangalica tokaszalonnát (guanciale), és a különleges Chilis kolbászt.
Pest megye, Magyarország
István Gazda Kézműves Kolbásza
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Értékelés írása