Szerzői jog
LillaLulla Konyhája
Lillalulla, azaz Perger-Wenszky Lilla gyerekkora óta otthonosan és nagy élvezettel mozog a konyhában és a kertben egyaránt. Lilla kertjében szinte minden megterem amire szükség lehet, gyümölcsök, zöldségek és fűszerek, de gyakran jár gombászni is. Ezekből az alapanyagokból, a hazai falusi hagyományokon túl, francia, olasz konyha által inspirált remek ételeket főz, különleges lekvárokat (fűszeres cseresznye, josta, fűszeres karamellás) és isteni zöldségkrémeket készít (medvehagymás pesztó, tökmagos medvehagymakrém). Mindezen felül, az évek alatt a kemencében sült kovászos kenyér és a házi tészták nagymesterévé érett.
El se tudom képzelni, hogy lehet ennyi mindent, ilyen magas minőségben egyszerre művelni, de ahogy ő mondja:
"a főzés nem bonyolult, csak szívvel-lélekkel kell csinálni"
This message is only visible to admins.
Backup cache in use.
5 hónappal ezelőtt
Ha lemondják az ebédet kénytelenek vagyunk saját hatáskörben megoldani a desszert kérdést!
Soha nehezebb feladatot erre a szezonra! 😉
Túrós pohárkrém szederrel és málnával, rétegek: édes morzsa (mandula - zabpehely), túrókrém, gyümölcs+bogyó lekvár, túrókrém, morzsa és gyümölcs❤️
#pohárkrém #túróspohárkrém #szeder #málna #bogyólekvár #desszert #nyáridesszert #nyár #mindenakertből #falusigourmet #édesélet #délipart #balaton #cottagecheese #summerdessert #summer ... TovábbKevesebb
6 hónappal ezelőtt
Camembert sajt mentés keretében, camembert sajtos rozmaringos kekszet sütöttem, hirtelen felindulásból érzéssel.
Jó döntésnek bizonyult! 😉
Recept: 15 dkg liszt (50-50% sima és teljes kiőrlésű királybúza), 5 dkg darált dió, 10 dkg camembert sajt, 10 dkg hideg vaj, 1 tojássárgája, rozmaring, frissen őrölt bors, só,
tetejére 1 tojásfehérje és szezámmag.
Kékes robotgében összedolgozzuk a sajtot és a vajat a liszttel, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Hűtőben min. 2 órát pihentetjük, én bent felejtettem kb 1 napra.
3 mm vastagra nyújtjuk, lekenjük enyhén felvert tojásfehérjével, megszórjuk szezámmaggal és tetszőleges méretűre vagdossuk.
180 fokos sütőben légkeveréssel kb. 15 perc alatt készre sütjük.
#sajtoskeksz #camembert #rozmaringos #Diós #fröccsmellékiváló #teszteltük ... TovábbKevesebb
7 hónappal ezelőtt
A sárga/répa árnyalatok a magaságyásból. 🥕🥕🥕
Elvileg van közte lila is, de nem találtam meg.😉 Vajon párolva valami isteni volt.
A padlizsánok is nagyon beindultak végre, meg is kellett őket karózni. Várom nagyon a szezont. 🍆🍆🍆
#magaságyás #répa #remélempadlizsánislesz #mindenakertből #kertbőlazasztalra #helyitermék #farmtotable #slowfood #highgarden #carrot ... TovábbKevesebb
Lulla, Kossuth Lajos u. 41, 8660 Magyarország
Lulla, Kossuth Lajos u. 41, 8660 Magyarország
LillaLulla Konyhája
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Értékelés írása