Szerzői jog
Óbudavári Kecskesajt
Az Óbudavári Kecskesajt megteremtője, a magyartanárból lett gazda, Szabó Bálint, aki a Balaton-Felvidéki Óbudaváron készíti kecskesajtjait, 2007 óta. A kezdeti 3 kecskéből álló állomány, mára 70 körüli duzzadt. A kecskéket géppel fejik, naponta körülbelül 100-110 liter tejet adnak. Sokféle különleges kecskesajtot készítenek: krémsajtok, gomolya, érlelt sajtok, rúzskultúrás és fehérpenészes sajt is megtalálható kínálatukban. A friss sajtokat, a tihanyi apátságtól kapott gyógynövényekkel és fűszerekkel ízesítik.
Pár éve tehéntejből készült termékekkel bővítették a kínálatuk, az érett tehénsajtok mellett sűrű, krémes, mézzel édesített gyümölcsjoghurtot is készítenek. Az Óbudavári Kecskesajt családi gazdaság számára fontos, hogy helyi alapanyagokkal dolgozzanak, és amennyire tudják, óvják a környezetet. A családi gazdaságban nem használnak vegyszereket, műtrágyát, és a kecskék sem kapnak tejelő tápot.
Az Óbudavári sajtokat megtalálod a Tihanyi Piac Placcon, a Balatonfüredi BioBalaton piacon, és Csalán a Helyi Termelői Piacon, de több prémium budapesti étterembe is szállítanak. A Castro Bistroban, a Code Zeroban és a Budapest Bagelben is meg lehet kóstolni egyedülálló sajtkülönlegességeiket.
Óbudavár, F? utca 20, 8272 Magyarország
Óbudavári Kecskesajt
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Értékelés írása