Szerzői jog
OLEA Manufaktúra
Az Olea manufaktúra szarvas kolbászt, mangalica kolbász és szalonnát készít, különös gondossággal, odafigyeléssel és szaktudással. A kisüzem megalapítója Dr. Dankó Ádám kertészmérnök, de fiatalkora óta szenvedély vadász is, így talán már nem is olyan meglepő elkötelezettsége a minőségi húsok, húskészítmények iránt. Vadászként és készítőként is fontosnak tartja a hús tiszteletét, ami leginkább a feldolgozás igényességében mutatkozhat meg.
Kezdetben csak a családját és barátait örvendeztette meg finom kolbászaival, füstölt szalonnáival, és leginkább a pozitív visszajelzések sarkallták arra, hogy talán érdemes lenne egy vállalkozás keretén belül is foglalkozni minőségi húskészítmények előállításával. Fontosnak tartja, hogy kisüzemében előállított készítményei, ugyanolyan magas minőségben, ugyanazzal a gondoskodással készítse, mint ahogy a családnak tenné, csak magasabb élelmiszer-biztonsági előírásoknak megfelelő körülmények között.
A legnépszerűbb termékük a szarvaskolbász. A friss vadhúst felkockázzák, és a szalonnával együtt sózzák, fűszerezik, összekeverik és majd csak ezt követően darálják és töltik bélbe. Ezt követi az érlelés és füstölés (bükk, tölgy fűrészporon), az a két mozzanat ami leginkább megkülönbözteti a házi kolbászt az iparitól.
A fűszerezéshez, ízesítéshez parajdi sót, jászsági őrölt paprikát és friss kistermelői fokhagymát használnak. A csípős változatokhoz chilit.
Érd, Gesztenyefa u. 2, Magyarország
OLEA Manufaktúra
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Értékelés írása