Szeretnél még több friss, hazai élelmiszert vásárolni?
Csatlakozz az EgyünkHelyit közösséghez, hogy gyorsan és egyszerűen rátalálj a közeledben lévő termelőkre, háztáji és kézműves gazdálkodókra.
Igaz, a helyi friss termelői élelmiszerek beszerzése nehézkesebb mint végiggurítani a bevásárlókocsit egy szupermarketben és leemelni a polcról az árukat, de megéri!.
A kistermelők általában csak a helyi termelői piacokon árulják portékáikat, bár egyre többen nyitottak más értékesítési csatornákra is, pl. sokan részt vesznek „doboz”, „bevásárlóközösségi” programokban, de az egyes termékek felkutatása mégsem olyan egyszerű. Oldalunk éppen ebben szeretne segíteni. Folyamatosan kutatjuk a kistermelőket, helyi gazdákat, sokukkal személyesen is találkozunk, hogy minél több termelőt, piacot és boltot meg tudjunk jeleníteni a térképes keresőnkben. Igyekszünk összegyűjteni minden hasznos információt, hogy megkönnyíthessük a remek hazai, helyben termelt egészséges élelmiszerek vásárlását. .
Csatlakozz az EgyünkHelyit közösséghez, hogy gyorsan és egyszerűen rátalálj a közeledben lévő termelőkre, háztáji és kézműves gazdálkodókra.
A portálunkon sokféle szempont szerint kereshetsz: a térképes kereső segítségével könnyedén megtalálhatod a hozzád legközelebb lévő termelőket, termelői piacokat és eseményeket. Próbáld ki most!
Egyre inkább előtérbe kerül az egészséges, helyben termesztett, ellenőrzött élelmiszer értéke. Fontos a kapcsolat a termelő és fogyasztó, a vidék és a város között. Egyre növekszik az igény a kisléptékű gazdaságban termesztett, friss, organikus élelmiszerek fogyasztására és nem is véletlenül. Hiszen a helyi élelmiszerek fogyasztása számos előnnyel jár, továbbá szorosan kapcsolódik a környezettudatos gondolkodáshoz.
A gazdák és vásárlók között kialakuló személyes kapcsolat, pozitívan hat magára termékre is, ösztönzi a gazdát a magas minőség fenntartására és a fejlődésre egyaránt.
A napsütésben érett gyümölcs zamatát, a friss zöldség ropogósságát és illatát szinte össze sem lehet hasonlítani a hosszú kilométereket utazott és hónapokig raktározott, mesterségesen érlelt terményekével.
A helyben termesztett zöldségek és gyümölcsök hamarabb eljuthatnak az asztalunkra, így a szállítás és raktározás miatt, nem veszítenek zamatukból, hasznos beltartalmukból.
A szállítással és csomagolóanyagok használatával járó negatív hatások, nem terhelik a környezetet.
Törekvés az ökogazdálkodásra. Az őshonos fajták termesztésével, könnyebb csökkenteni a vegyszerek használatát, nagyüzemi fajtákhoz képest ellenállóbbak a betegségekkel szemben, úgymond edzettebbek a helyi viszonyok között.
Fennmaradnak a helyi receptúrák, szakmai fortélyok, és őshonos növényfajták. "Minden helyi termékhez, tartozik egy helyi történet is".