Fotók
Kópic Pékség
A pékségben magas minőségű kézműves termékeket, elsősorban kenyeret készítek. Alapvetés számomra a hangsúlyosan teljes kiőrlésű, lehetőleg köves malmi őrlésű lisztek használata, amelyek ökológiai szemléletű gazdaságokból származnak.
Munkámmal szeretném támogatni gazdák, kistermelők és molnárok munkáját, és velük együtt hozzájárulni, hogy egyre többen kiváló minőségű, egészséges kenyeret fogyasszunk.
A Kópic kenyerek kizárólag magyarországi ökológiai gazdálkodásból származó lisztekből, élesztő nélkül, természetes kovásszal kelesztve készülnek. Teljes kiőrlésű lisztjeimet frissen, köves malmi őrléssel kapom közvetlenül a gazdáktól. Törekszem a “gyengéd“ dagasztásra és az alacsony sótartalomra, hogy minél inkább a gabonák természetes íze érvényesüljön a kenyerekben. A hosszú kovászos fermentáció a kenyeret táplálóvá és finommá, a glutént emészthetővé érleli. A magas vízaránynak és a kovász erejének köszönhetően pedig a kenyerek 5-7 napig eltarthatóak, meg nem romlanak, be nem penészednek.
Szentendre, Bükkös part 32, Hungary
Kópic Pékség
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Értékelés írása