Fotók
Magva Garden
Szederkényi Máté és felesége, Andrea 2006-ban költöztek Bajnára, a falu végi dombok közé, ekkor kezdtek saját maguknak kenyeret és péksüteményeket készíteni.
Először a család konyhájában dolgoztak és ellátták a barátokat, ismerősöket, ma a házon belül kialakított pékműhelyben sütnek, pár boltot és minket is ellátnak helyi kenyérrel. A gabona egy részét maguk termelik meg, az alakor búzát saját és bérelt földjeiken termelik.
A kenyérsütés a gabona házilagos őrlésével kezdődik, az alapanyag rögtön feldolgozásra kerül. Mátéék nagyon ügyelnek a felhasznált anyagok minőségére, sajátjukon kívül pásztói bio liszteket használnak, kizárólag saját alakor kovásszal dolgoznak, amit 2010-óta hízlalnak-fogyasztanak.
A süteményekhez használt tejet termelőtől vásárolják, erdélyi sót használnak.
Máté a pékmesterség mellett a Zeneakadémián tanult hangszerésznek, Andi testnevelő tanár és magyar bajnok futó.
Bajna, Hungary
Magva Garden
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Értékelés írása