Szerzői jogok
Békési Kolbászbolt
Meggyőződésünk, hogy a természetes a legjobb, a legfinomabb és mi ezt kínáljuk, garantáljuk minden vásárlónknak!
Békési termékeink hagyományos eljárással készülnek, válogatott hazai alapanyagokból, tartósítószer és adalékanyagok nélkül, nem tartalmaznak aromákat, színezékeket, ízfokozókat.
Mozgóboltunk Nyitvatartása
Kedd, 10-13-ig
Mogyoród Pataksor út 16/b
Szerda-péntek, Nyitva: 9-18-ig
Dunakeszi Fillér utca 8.
This message is only visible to admins.
Backup cache in use.
9 hónappal ezelőtt
Kedves Vásárlóink!
Nagyon szépen köszönjük, hogy ennyien minket választottatok, hogy a mi sonkánkat készítitek az ünnepi asztalra. Ugyan az ünnep most szűk családi körben telik majd, de szeretnénk néhány információt megosztani a sonka főzéséről.
1. A hagyományosan készült füstölt sonkákat fontos, hogy beáztassuk néhány órára, vagy akár 1 éjszakára is. Ezt hideg vízben tegyük meg, majd ezt a vizet öntsük le. Ha valaki elfelejtette beáztatni, akkor sincs ok a pánikra, hideg vízbe tesszük a sonkát, forrásig melegítjük, majd ezt a vizet elöntjük.
2. Hideg vízbe tesszük fel főni a sonkát/tarját/csülköt, ki mit szerzett be. 😊Mi kerülhet a sonkához a főző vízbe? A fűszereket már a főzés elején beletehetjük a vízbe. Ezek a következők lehetnek ízlés szerint: szemes bors, egész kömény, babérlevél. Ne sózzuk a főzővizet! A hagymákat is beletehetjük már ekkor, vöröshagymát és fokhagymát. Ha extrázni szeretnénk a fűszerezést, akkor tehetünk bele mustármagot, borókabogyót, koriandert, ezekkel csak óvatosan, mert nagyon intenzív ízt tudnak adni a sonkának, viszont biztos, hogy igazán különlegessé tehetjük vele.
3. Forráspontig magas hőmérsékleten melegíthetjük a vizet, azonban, ha már forr, vegyük lejjebb, csak gyöngyözzön a víz, ekkor marad puha és szaftos a sonkánk.
4. A főzés vége felé tehetünk még a főzővízbe leveszöldségeket is, répát, petrezselyemgyökeret, akár zellert, karalábét, petrezselyemzöldet. A főzővízben akár főzhetünk puhább füstölt kolbász is, valamint tojást. Én a tojást nem szeretem a sonka mellé tenni, én mindig veszek ki a vízből és külön megfőzöm a sonka főzővizébe, ezt a főzővizet én nem tartom meg.
5. És hogy meddig főzzük? A minimum az a jól ismert ahány kg, annyi óra. Azonban ez nem ilyen egyértelmű, mert függ a hőmérséklettől, a főzőfelület erősségétől... Én inkább lassan főzöm, tovább. Azt, hogy mikor készül el, egy hústűvel tudjuk ellenőrizni. Ha könnyedén bele tudjuk szúrni a közepéig a tűt, akkor vagyunk kész. Ha csontos sonkát, csülköt készítünk, akkor pedig akkor vagyunk kész, ha a csont könnyedén elválik a hústól.
6. A sonkát hagyjuk a főzővízben kihűlni, a későbbiek során tárolhatjuk is ebben a vízben, akkor biztosan nem szárad ki.
7. A sonka főzőleve tökéletes alaplének, fagyasztva nagyon sokáig eláll, rengeteg dologra felhasználható később.
Jövök majd ötletekkel a maradék sonka felhasználására is. 😊
Mindenkinek nagyon kellemes Húsvéti Ünnepet kívánunk, a körülményekhez képest a legkellemesebbet! ... TovábbKevesebb
10 hónappal ezelőtt
A nap videója (2020-03-24) - HÍR TV ... TovábbKevesebb
A nap videója (2020-03-24) - HÍR TV
www.youtube.com
Kövessenek minket közösségi felületeinken! ► Facebookon: www.facebook.com/hirtv/ ► a honlapunkon: hirtv.hu/10 hónappal ezelőtt
Kedves lányok, asszonyok. Nagyon boldog Nőnapot kívánok🌷 ... TovábbKevesebb
Békési Kolbászbolt
Dunakeszi, Fillér utca 8, Hungary
Dunakeszi, Fillér utca 8, Hungary
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Értékelés írása