Szerzői jog
Csepcsányi Major
Az első meggy, amely nálunk kapható, június közepétől az érdi bőtermő, ez a típusú meggy, egy nagyon kellemes, édesebb ízű meggy, mely kb. 2 hétig szedhető. Az egyik legjobb meggy, melyből isteni befőtt, lekvár, szörp, bor készíthető. A meggyfákon a megérett meggyek, a 2 hét alatt fokozatosan édesebbek lesznek, de ennek ellenére nagyon jó minőségűek maradnak, a vevőink nagyon kedvelik így édesebb, érettebb formában.
Július elején érik a debreceni bőtermő és a kántorjánosi meggy is. Roppanós nagy szemű, kicsit savasabb, jellegzetesen meggy ízű. Kiválóan alkalmas friss fogyasztásra ,befőttnek, fagyasztásra. Roppanós állagukat befőttként is megőrzik.
A legutolsó fajtánk, az újfehértói fürtös meggy, mely szintén július elején érik. Kicsit kisebb szemű, kemény húsú, friss fogyasztás mellett, kiválóan alkalmas minden feldolgozásra. Az ízére pedig egyfajta harmonikus kettősség jellemző, egyaránt savas és édes. A gyümölcs cukortartalma magas, igazán jó alapanyag az igazi jó pálinkának és bornak egyaránt. A konyakos meggy is ebből készül.
Heves, Hungary
Csepcsányi Major
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Értékelés írása