Szerzői jog
Paraszt Sajt Farm
A családi gazdaság 220 magyartarkája adja, a hagyományos eljárással készült, érlelt 2-12 hónapos érlelésű, probiotikus sajtok alapanyagát. Havonta már 800 Kg sajtot állítanak elő. A folyamatos fejlesztéseknek, és francia ill. svájci tanulmányoknak köszönhetően, a minőségi mércét is egyre magasabbra helyezik. A sajtfőzéshez, magyar, svájci és francia kultúrákat használnak, majd sajtpincében érlelik, 7-8 Kg-os ill 25-30 Kg-os gurigában.
A gazdaság mindent saját maga állít elő. Kiemelt figyelmet fordítanak az állatok takarmányozására. Egyre több legelőt telepítenek, amiket olyan fűmagkeverékkel vetnek be, hogy az tejelő állatok számára, legmegfelelőbb szénát tudják előállítani. A tehenek tavasztól őszig szabadon legelnek. Semmilyen erjesztett takarmányt, vagy mesterséges alapanyagot tartalmazó táplálékkiegészítőt nem kapnak. És éppen ettől annyira finomak a Parszt Sajt hosszú érlelésű sajtjai.
Fehér Sajt · Krémes, gyümölcsökhöz, lekvárokhoz kiváló
Lyukas Sajt · Karakteres, fondüben is megállja a helyét
Raklett Sajt · könnyen olvad, fondühöz és rakletthez is kitünő, de magában is remek
Kemény Sajt · Különleges ízvilág, bor mellé ajánlott, de serpenyőben kisütve is isteni
Svájcer · félkemény sajt, markáns ízvilág
A prémium minőségi Paraszt Sajt termékeititt vásárolhatod meg:
Zsendice Sajtbolt, Belvárosi Piac
Dunaharaszti, Magyarország
Paraszt Sajt Farm
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Értékelés írása